Μια αρχαιολογική έκθεση με τίτλο «Δαίδαλος: Μύθοι της Κρήτης» με 172 αρχαία αντικείμενα που προέρχονται από το Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου και 13 από το Μουσείο του Παλατιού στο Πεκίνο εγκαινιάστηκε στην Απαγορευμένη Πόλη τη Δευτέρα. Στα εγκαίνια της έκθεσης, η Λίνα Μενδώνη, υπουργός Πολιτισμού έδωσε συνέντευξη στο CGTN Greek.
Μια αρχαιολογική έκθεση με τίτλο «Δαίδαλος: Μύθοι της Κρήτης» με 172 αρχαία αντικείμενα που προέρχονται από το Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου και 13 από το Μουσείο του Παλατιού στο Πεκίνο
Του αρθρογράφου του Xinhua, Χουάνγκ Γιντζιατζί Στο κατάμεστο με βιβλία γραφείο του καθηγητή Στέλιου Βιρβιδάκη στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, το παλαιότερο και πιο αξιόλογο ακαδημαϊκό ίδρυμα της Ελλάδας,
Συγχαρητήρια στον Κωνσταντίνο Τασούλα για την ανάληψη της ελληνικής προεδρίας απηύθυνε την Πέμπτη ο Κινέζος Πρόεδρος Σι Τζινπίνγκ.
Έκθεση με εκατοντάδες αντικείμενα από ελληνικά μουσεία άνοιξε για το κοινό στο Πεκίνο, την πρωτεύουσα της Κίνας, προσφέροντας μια πανοραμική άποψη της ιστορίας και του πολιτισμού της αρχαίας Ελλάδας.
Για να γίνει μια σοβαρή σύγκριση μεταξύ του Κομφουκιανισμού και της αρχαίας ελληνικής φιλοσοφίας, πρέπει να κοιτάξουμε πιο παλιά πολλούς αιώνες ή ακόμη και στις χιλιετίες που προηγήθηκαν της ανάδυσης αυτών των σχολών σκέψης, σύμφωνα με την Αθηνά Καβουλάκη, αναπληρώτρια καθηγήτρια στο Πανεπιστήμιο της Κρήτης στην Ελλάδα.
H θεματική έκθεση «Η Πολιτιστική Παρακαταθήκη των Διπλών Ολυμπιακών Αγώνων του Πεκίνου (2008, 2022)» που διοργανώθηκε από την Ένωση Ολυμπιακής Ανάπτυξης της Πόλης του Πεκίνου (Beijing Olympic City Development Association / B.O.D.A.) εγκαινιάσθηκε, το βράδυ της 11ης Νοεμβρίου στην Αθήνα, στο Σεράφειο Κέντρο Πολιτισμού, Αθλητισμού και Καινοτομίας.
Περίπου 2.100 έως 1.800 χρόνια πριν, στο σημερινό βορειοδυτικό Πακιστάν, ο πολιτισμός Γκαντάρα δημιούργησε γλυπτά του Βούδα και άλλων βουδιστικών θεοτήτων με τα χαρακτηριστικά των Ελλήνων θεών με αριστοκρατικές φορεσιές.
Η εναρκτήρια Παγκόσμια Διάσκεψη Κλασικών Σπουδών, μια σημαντική συγκέντρωση παγκόσμιων ειδικών στις κλασικές σπουδές, ξεκίνησε την Πέμπτη στο Πεκίνο. Τετρακόσιοι ογδόντα πέντε μελετητές από περισσότερες από 30 χώρες και περιοχές, συμπεριλαμβανομένων 186 διεθνών μελετητών, παρακολούθησαν την διάσκεψη.
Μια ειδική παράσταση για την Παγκόσμια Διάσκεψη Κλασικών Σπουδών πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη. Η διάσκεψη προγραμματίζεται από τις 6 έως τις 8 Νοεμβρίου στο Πεκίνο.
Ο Κινέζος Πρόεδρος Σι Τζινπίνγκ έστειλε συγχαρητήρια επιστολή την Πέμπτη στα εγκαίνια της Παγκόσμιας Διάσκεψης Κλασικών Σπουδών.
Η διάσκεψη, που έχει προγραμματιστεί για τις 6-8 Νοεμβρίου στο Πεκίνο, θα καλωσορίσει συμμετέχοντες από όλο τον κόσμο για να συμμετάσχουν σε εις βάθος συζητήσεις για θέματα που σχετίζονται με τους κλασικούς πολιτισμούς.